Wie is Dr. van der Meulen

Hallo en welkom,
Mijn naam is Jacques van der Meulen.
Ik ben mijn carrière begonnen als kinder plastisch chirurg voor aangeboren schedel en aangezichtsafwijkingen. Daarna heb ik me gespecialiseerd in de esthetische plastische chirurgie van het aangezicht.

Mijn handelsmerk is natuurlijke uitstraling

Mijn passie is de rol die ons gezicht speelt in de omgang met andere mensen. Je gezicht bepaalt je identiteit, hoe je overkomt, hoe je communiceert en hoe andere mensen op je reageren.

Ik ben me zeer bewust van de waarde van die eerste indruk en neem jouw eigen uitstraling als basis voor mijn behandelingen.

Ik streef ernaar om die ingrepen zo uit te voeren dat alles daardoor weer op z’n plek valt. Je oogopslag, je persoonlijkheid, de vorm van je gezicht. Je uitstraling moet kloppen en bij je passen, met respect voor je natuurlijke grenzen.

Mijn werkwijze

Ik verricht met name neuscorrecties en facelifts, inclusief alles wat daarbij komt kijken om je gezicht in balans te houden, zoals een voorhoofdslift, ooglidcorrecties of een aanpassing van je kin.

Bij ons eerste gesprek luister en observeer ik, en neem dan je zorgen en wensen als uitgangspunt voor mijn overweging van de mogelijkheden. Bij de analyseer je uitstraling komen zaken zoals aantrekkelijkheid, openheid, betrouwbaarheid, frisheid, charisma, daadkracht, accenten en balans aan bod.

Ik laat zien hoe ik dat voor je kan verbeteren en wat het effect daarvan zal zijn. Daarbij probeer ik zo duidelijk mogelijk te zijn zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Ik werk met respect voor wie je bent en wat je van me vraagt en ik probeer het beste resultaat te bereiken dat mogelijk is binnen de grenzen van de realiteit.

Het minimaliseren van de tijd dat je "er even uit bent", van de impact en van de risico’s is een constant streven, omdat ik graag wil dat je met zo min mogelijk “gedoe” en binnen zo kort mogelijke tijd met een zo optimaal mogelijk resultaat weer aan de slag kunt.

Ik probeer professioneel met feedback om te gaan en hou mezelf regelmatig de spiegel voor, op zoek naar verbetering. Ik ben me bewust van het vertrouwen dat mensen moeten hebben om hun gezicht aan iemand toe te vertrouwen en evolueer elke dag om dat vertrouwen waard te blijven.

Om dit allemaal te bereiken werk ik met een team van geweldige, kundige en gemotiveerde consulentes, anesthesisten en OK medewerkers, in een kliniek waar kwaliteit bovenaan staat. Elke dag weer, of het nou vóór, tijdens of na de operatie is.

Waar ik voor sta

Ik ben overtuigd van het effect van uitstraling op communicatie en interactie, bij iedere ontmoeting die je hebt.

Een leeftijds-adequate optimalisatie is wat ik nastreef. Niet zozeer jonger (of strakker), maar er gewoon goed uitzien voor je leeftijd.

Ik wil ten alle tijden voorkomen dat je er geopereerd uitziet. Wat ik doe moet namelijk nooit afleiden, maar juist accentueren wie je bent. Ik geloof dus niet in één manier voor iedereen. 

Mijn operatie technieken zijn gericht op minimale genezingstijd (zo kort mogelijke en onopvallend mogelijke littekens met zo efficiënt mogelijke operaties).

Ik weet dat operaties een enorm positief verschil kunnen maken. Toch geloof ik niet in perfect. Maar wel in optimaal. Het moet bij je passen.

Kijk hier voor mijn resultaten

of hier voor mijn referenties