Het Natural Faces concept

Optimaal is niet hetzelfde als perfect.

Wat is schoonheid?

In onze samenleving worden schoonheidsidealen bepaald door de mode en film industrie. Ook advertenties laten het perfecte plaatje zien. De modellen die via tv en internet onze huiskamers binnenkomen, zijn superdun, hebben perfecte wenkbrauwen met V-vormige kaaklijnen en emotieloze voorhoofden. Als we niet oppassen gaan we allemaal geloven dat dat normaal is.

 

Maar niet iedereen heeft zulke perfecte gelaatsstructuren dat ze er hun brood mee kunnen verdienen. In de echte wereld ziet bijna niemand er zo uit. Daarom is het niet alleen onverstandig, maar ook onmogelijk om iedereen langs dezelfde bijna onhaalbare lat te leggen. 

 

 

 

Er is echt een grens

Als je de grens van wat normaal is voorbij gaat, dan zie je dit altijd terug in een gezicht. Je onderbewustzijn signaleert dit meteen. Al pratend met iemand die een onnatuurlijk gezicht heeft, wordt je continu afgeleid van het gesprek door de gedachte dat er iets niet klopt, waardoor je niet echt meer luistert naar wat ze zeggen.

Links bijvoorbeeld is Rachel Welch 20 jaar en straalt ze een natuurlijke schoonheid uit. 

En alhoewel ze op de rechter foto 70 jaar is, heeft ze daar hogere wenkbrauwen, vollere konen en minder lachrimpels dan 50 jaar geleden. Haar gezicht klopt niet meer met haar leeftijd en heeft daarmee een onnatuurlijke uitstraling gekregen.

 

 

 

Je eerste indruk is bepalend 

Wat je uitstraalt heeft enorme impact. Uit gedragspsychologisch onderzoek blijkt dat mensen die er dominant uitzien vaak zonder weerwoord als leider worden gevolgd en zelfs daarom verkiezingen winnen. Mensen die er capabel uitzien krijgen eerder een baan en worden daarvoor ook beter betaald dan anderen, terwijl mensen die er betrouwbaar uitzien eerder een lening los krijgen bij de bank of lagere straffen krijgen bij een rechtszaak.

Want ook al is dat “maar een eerste indruk”, van nature trekt iedereen daaruit meteen ook conclusies over je karakter. Iemand die er betrouwbaar uitziet is ook betrouwbaar, totdat het tegendeel wordt bewezen. En in onze digitale wereld, waar intuïtieve beslissingen worden genomen op basis van profiel foto's, kan je eerste indruk het verschil maken tussen wel of niet een baan krijgen via Linkedin, of wel of niet die ideale levenspartner vinden via een dating app. En na die eerste indruk kan het heel lang duren voordat je je mening over iemand bijstelt.

 

Natuurlijke grenzen

Ik ben me zeer bewust van de waarde van iemands uitstraling en de natuurlijke grenzen van een gezicht. 

Door niet de irrealistische schoonheidsidealen maar juist je natuurlijke uitstraling als leidraad te nemen, kijk ik namelijk principieel anders naar je gezicht. Dat leidt tot behandelingen die binnen de natuurlijke grenzen blijven en passen bij je leeftijd. Want iedereen begrijpt dat het normaal is om vanaf een bepaalde leeftijd wat plooien te hebben.

Uiteraard is het de bedoeling om er zo goed mogelijk uit te zien voor je leeftijd, maar dan met respect voor je wie je bent. 

 

 

Spreekt je dit aan?

Als je hier meer over wilt weten en met name wat dit voor jou zou kunnen betekenen, kun je via onderstaande formulier contact met me opnemen om een afspraak te maken.

Persoonlijke gegevens

Belangrijke informatie

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we het liefst nog wat meer informatie. Onderstaande velden zijn niet verplicht, maar helpen me om je aanvraag zo goed mogelijk af te handelen.

Bedankt voor je aanvraag

Wij nemen binnen 10 werkdagen contact met je op.