Kintsugi

Het principe van Kintsugi spreekt me erg aan. Deze oude Japanse filosofie gaat uit van een enorm positieve basis gedachte, namelijk dat de stappen en keuzes die je tot nu toe in het leven gemaakt hebt hebben geleid tot wie je nu bent en dat ze daarom gewaardeerd moeten worden.

Evolutie

Dat die keuzes niet altijd goed zijn uitgevallen - wat normaal is - doet daar niets aan af. Niet alleen je ziel, maar ook je lichaam heeft al een leven achter de rug. Vaak komen mensen bij mij langs omdat ze het gevoel hebben dat hun uiterlijk niet meer in pas loopt met hun innerlijk. Dat ze vermoeider of chagrijniger uitzien dan ze zich voelen of zijn, terwijl ze vol positieve energie zitten. Of dat ze niet meer serieus genomen worden. Of een uitstraling hebben die duidelijk onderdoet voor de jongere generatie, terwijl ze wel veel meer overzicht, wijsheid en (levens)ervaring hebben.

Leeftijdsadequate optimalisatie

Veel artsen kiezen er dan voor om te proberen de tand des tijds uit te vlakken en alles weer “lekker strak te trekken”. Ik ben van mening dat het niet verstandig is om te doen alsof dat verleden geen waarde heeft. Vanaf een bepaalde leeftijd is het normaal om plooien of kraaienpootjes te hebben, en als je die helemaal uit probeert te vlakken dan “klopt het niet meer”. Optimaliseren dus met respect voor wat je gemaakt heeft tot wie je nu bent, dat is mijn devies. Leeftijdsadequate behandeldoelen met respect voor je karakter en je ik, op dit moment. Om daarmee je lichaam en geest weer synchroon te laten lopen, zodat je jezelf weer herkent in de spiegel. Maar dan wel de optimale versie die past bij jouw levensfase.

Ik ben me er erg bewust van dat dat een heel persoonlijk proces is, dat ook van mij elke keer weer om een individuele benadering vraagt.

"There is no one size fits all".

Spreekt je dit aan?

Als je hier meer over wilt weten en met name wat dit voor jou zou kunnen betekenen, kun je via onderstaande formulier contact met me opnemen om een afspraak te maken.

Persoonlijke gegevens

Belangrijke informatie

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we het liefst nog wat meer informatie. Onderstaande velden zijn niet verplicht, maar helpen me om je aanvraag zo goed mogelijk af te handelen.

Bedankt voor je aanvraag

Wij nemen binnen 10 werkdagen contact met je op.