Waarom bij Natural Faces?

Het kan soms heel lastig zijn om de juiste arts te vinden. Veel mensen kunnen door de veelvoud van klinieken en "specialisten" binnen de cosmetiek tussen de bomen het bos niet meer zien. Dan is het fijn dat je je ergens aan vast kan houden.

Wie mag wat in Nederland?

De wet BIG bepaalt dat iedere arts die zichzelf "bevoegd en bekwaam" vindt, die behandelingen dan ook mag doen. Dus als je in een lang weekend een cursus liposuctie doet dan zou je in principe al aan deze eisen voldoen. Om het kaf van het koren te scheiden kun je je daarom het beste richten op een aantal kwaliteitskenmerken:

1.  Zorg dat je nakijkt of je wel echt met een plastisch chirurg te maken hebt. Deze informatie is te vinden op de website van het ministerie van volksgezondheid. Klik hier om de BIG registratie van je arts te controleren. Mijn BIG registratie nummer is 59044421601.

2. Elke geregistreerde plastisch chirurg zal lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

3. Een plastisch chirurg die esthetische chirurgie doet, zal bovendien ook lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie.

4. Kijk naar verdere kwalificaties, zoals het Europese examen (EBOPRAS) en het lidmaatschap van de prestigieuze European Association of Plastic Surgery (EURAPS) of de International Society for Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

5. Controleer de referenties. Niets is zo verhelderend als de feedback van mensen die eerder zijn behandeld door jou plastisch chirurg. Veel gebruikte platforms hiervoor zijn zorgkaart.nl en kliniekervaringen.nl

Wat is een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de studie geneeskunde wordt je basisarts. Daarna kun je een specialisatie volgen tot bijvoorbeeld huisarts, oogarts of plastisch chirurg. Die laatste specialisatie is vrij lastig om in te komen en duurt lang. Als je eenmaal aan bent genomen bestaat de opleiding tot plastisch chirurg uit een deel algemene chirurgie (3 jaar) en vervolgens de specialisatie plastisch chirurgie (nog eens 3 jaar), zodat je in totaal 6 jaar bezig bent.

Plastische chirurgie is de enige specialisatie waarbij esthetische chirurgie een vast onderdeel is van de opleiding. Plastisch chirurgen worden elke 5 jaar gevisiteerd en moeten aan strenge kwaliteits- en nascholingseisen blijven voldoen. 

Mag iedereen zich zo maar Plastisch Chirurg noemen?

Nee, dat mag niet. Alleen artsen die de opleiding tot Plastisch Chirurg hebben volbracht mogen dat. Wat veel niet-Plastisch Chirurgen doen om dit te omzeilen is te zeggen dat ze "plastische chirurgie doen". Het is misschien maar een detail, maar wel een belangrijk onderscheid; plastische chirurgie "doen" is niet hetzelfde als plastisch chirurg zijn

Waarom dan bij Natural Faces?

Ik heb me al vanaf het begin van mijn carrière gespecialiseerd in het aangezicht. Mijn ervaring en de evolutie van mijn concepten komen samen in Natural Faces en ik kijk daarbij naar het totale plaatje. Je gezicht is bij Natural faces in goede handen. 

Dit zijn de normen die ik met Natural Faces nastreef:

  • Ik neem uitgebreid de tijd om te luisteren naar je zorgen en wensen,
  • Je krijgt een gedragswetenschappelijke analyse van je uitstraling waarmee duidelijk wordt hoe je overkomt op andere mensen,
  • Iedereen krijgt vervolgens een eerlijk advies en een individueel behandelplan, zodat vooraf duidelijk is wat wel en niet mogelijk of verstandig is en je een realistisch beeld krijgt over het te verwachten resultaat,
  • Operaties zijn ontworpen om de littekens en risico’s zo minimaal mogelijk te houden. Die benadering geeft vervolgens ook een zo kort mogelijk herstel, waarbij het persoonlijk pijnbestrijdingsplan er voor zorgt dat dit herstel nooit vervelend hoeft te zijn,
  • Ik streef naar een resultaat dat optimaal bij je past, waarbij je eigen identiteit nadrukkelijk behouden blijft maar je uitstraling niet meer afleidt van, maar juist bevestigt hoe je je voelt,
  • Ik probeer het hele proces van intake tot tevredenheid zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat je er met zo min mogelijk disruptie van je normale leven doorheen kunt gaat. Hopelijk zal je dan achteraf zeggen: "Dat viel me eigenlijk heel erg mee, ik begrijp niet waarom ik me daar zorgen om heb gemaakt. Ik had het eigenlijk veel eerder moeten doen!"

 

Spreekt je dit aan?

Als je hier meer over wilt weten en met name wat dit voor jou zou kunnen betekenen, kun je via onderstaande formulier contact met me opnemen om een afspraak te maken.

Persoonlijke gegevens

Belangrijke informatie

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we het liefst nog wat meer informatie. Onderstaande velden zijn niet verplicht, maar helpen me om je aanvraag zo goed mogelijk af te handelen.

Bedankt voor je aanvraag

Wij nemen binnen 10 werkdagen contact met je op.